Ervaringen

 Irene

Ergens in december vorig jaar kwam ik bij jou. Een moment waarop voor mij duidelijk werd dat ik iets moest gaan doen met de situatie waar ik in was beland. Er moest iets “tussen mijn oren” gebeuren en daarvoor kwam ik bij jou.

Eerste gesprek

Al bij het eerste gesprek voelde het vertrouwd en daardoor kon ik mij openstellen. Inmiddels voeren wij al een aantal maanden, ongeveer een keer in de twee maanden, een gesprek. Je spiegelt mij en hebt mij geleerd dat ik er mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben. Iets wat ik na de samenwerking met mijn vorige leidinggevende op het werk niet meer geloofde. Het is bizar wat de samenwerking met iemand met je kan doen en wat voor invloed dit kan hebben op je zelfbeeld.

Gelukkig voelt het nu anders. Het zelfvertrouwen is weer redelijk terug en ik ervaar de handvatten die ik van je krijg om met bepaalde situaties om te gaan als heel waardevol.

Regelmatig sluiten we het gespreksgedeelte af met een klankschalenmassage. Als chronische nek-rug patiënt zijn mijn klachten niet ineens verholpen, maar tijdens de massage ben ik wel heel bewust bezig ben om te voelen. Even mijn hoofd uitschakelen en alleen maar voelen wat er gebeurt. Uiteindelijk ga ik altijd opgewekt en met een schat aan nieuwe informatie weer naar huis. Op naar een volledig zelfvertrouwen!

Irene

plaatje blad met druppel

Rosalien

Hoi Francis hier een mail van mij om je te laten weten hoe het nu met me gaat. De klankschalensessie afgelopen woensdag heb ik als erg positief ervaren! Het heeft ook op een goede manier doorgewerkt. De volgende dag werd ik ’s ochtends uitgerust wakker! En ook de afgelopen dagen had ik meer energie dan voorheen. Daar ben ik heel blij mee. Bedankt voor de goede zorg na de sessie (een flesje water is heel prettig om bij de hand te hebben!) en het gesprek die we samen hebben gevoerd heeft mij meer bewust gemaakt. Ik heb deze sessie nodig gehad om een aantal dingen los te laten en hernieuwde energie te krijgen, zodat ik verder kan met mijn proces. Het voelt alsof ik onder een verkwikkende douche vandaan kom! Francis, ik vond het leuk om je te ontmoeten. Ik wil je veel succes wensen met de opbouw van je praktijk en de afronding van je opleiding! (en de zoveel andere dingen die je doet…. !!! 🙂

_DSC3412

 

Elias

Voor de behandeling

Bedankt dat je mij een klankschaalmassage gegeven hebt! Ik had begrepen dat het een zeer ontspannend effect heeft dat zelfs na de behandeling nog een tijdje voortduurt. De laatste tijd merk ik bij mezelf dat ik niet zo goed meer de werkdruk op mijn werk de baas kan zijn. Vaak kon ik mezelf er wel van afzetten door te blijven relativeren en van mezelf bewust te blijven. Op de een of andere manier lukt dat niet meer goed. Zodra mijn lichaam gespannen raakt dan blijft dit soms dagenlang handhaven, zelfs als de werkdruk wat minder is geworden. Als ik probeer te ontspannen dan gaat dit veel te geforceerd waardoor mijn lichaam alleen maar meer gespannen raakt. Sinds een week gaat het op zich wel weer. Toch is het heel vervelend, want juist door de gespannenheid is het moeilijk mijn werk goed te blijven doen en verlies ik inderdaad een hoop energie. ’s Avonds op de sportschool merk ik dan dat ik bijna geen puf meer heb mijn oefeningen te doen. Ik hoop met de klankschaalmassage weer een ontspannen toestand te herkennen wat ik dan wellicht zou kunnen leren bij mezelf op te wekken, als dat mogelijk is. Ik weet gewoon dat het niet goed is voor geest en lichaam om te lang gespannen te blijven. Ook krijg ik hierdoor vaak buikklachten, welke ik zoveel mogelijk wil leren voorkomen.

Na de behandeling

Hallo Francis, Ik zou nog laten weten hoe het na de klankschaalbehandeling met mij verder gegaan is. De eerste drie dagen voelde ik mij goed ontspannen. Tijdens de autorit naar Oostenrijk voelde ik mij ook goed in mijn vel zitten. Helaas, had ik de eerste paar dagen in Wenen weer last van mijn buik, ondanks dat ik niet echt gespannen was. Pas de laatste dag in Wenen en de rest van de vakantie in Tirol had ik er geen last meer van. Sindsdien ging het tot afgelopen vrijdag goed. Helaas dit weekend toch weer buikklachten. Ik kan soms weken geen last hebben en dan ineens weer een aantal dagen achter elkaar weer wel. Wel voel ik mij nog steeds op mijn gemak en kan ik goed rustig blijven op mijn werk, ondanks de prestatiedruk en ‘onzekerheid’. Ik laat mij niet meer ‘gek maken’ en probeer goed op mijn ademhaling te blijven letten en dat is vaak gunstig. Al met al vind ik wel dat de behandeling zijn vruchten heeft afgeworpen. Het leerde mij weer een ontspannen toestand te herkennen en het was voor mij ook weer een stukje ‘wakker worden’, ‘weer bewust worden van waar ik eigenlijk mee bezig ben in het dagelijks leven’. Nog gefeliciteerd met het feit dat je geslaagd bent als klankschaaltherapeut! Veel succes en plezier ermee in je verdere toekomst. Ik weet zeker dat je er een hoop mensen mee helpen kunt. Zeker in deze toch al hectische maatschappij, waarvan ik vind dat we steeds verder van ons ware zelf af komen te staan. Groetjes en nogmaals bedankt, Elias.

DSC_4714_4

Joshua

Joshua is 13 en had last van gespannenheid in zijn nek.

Het werkte rustgevend en als je niet gespannen bent dan helpt het en dan heb je ook geen last meer van je nek en schouders. Ik heb daarna ook heel goed geslapen en daarna was ook de pijn over die ik had in mijn nek. ik vond het heel erg lekker om de trillingen door mijn lichaam heen te voelen. en ik wil het heel graag nog eens.

Sandra

Ik zat al een tijdje weer niet lekker in mijn vel. Eigenlijk had ik voor mezelf al besloten dat ik hulp nodig had, maar was er nog niet uit bij wie ik aan zou kloppen. Toen ik het stukje in de krant las over Francis sprak mij dat zo aan dat ik eigenlijk heel snel besloten had om een afspraak met haar te maken en binnen een paar dagen zat ik daar al. Vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik mij op mijn gemak en begrepen. Tijdens het coaching gesprek kwamen al meteen zaken aan het licht waar ik wat mee kon, ik kreeg wat opdrachten mee voor thuis en daarna volgde nog die heerlijke klankschaalmassage. Eerlijk gezegd was dat uit pure nieuwsgierigheid, ik wist niet al te goed wat ik me erbij voor moest stellen en of het mij zou helpen maar heb het gewoon over me heen laten komen. Ik heb er nog maar één gehad, ik kan niet goed beschrijven wat, maar er gebeurt duidelijk iets wat ik als zeer prettig ervaar. In ieder geval is het heerlijk ontspannend. Ik kijk alweer uit naar de volgende over een aantal weken.

Lieve Francis, dank je wel!

Marcel

Gedurende lange tijd liep ik elke keer tegen het zelfde aan, soms in een ander jasje. Ik voelde me leeg en uitgeblust en ik werd er niet vrolijker van. Tijdens een paar gesprekken met Francis kwam ik er snel achter wat ik aan het doen was en wat er gebeurde. Zij opende mij de ogen, waardoor ik meer inzicht kreeg in wat er gebeurde, maar nog belangrijker, hoe ik dit kon veranderen. Francis haar gesprekken en soms ook huiswerkopdrachten, hebben mij op de goede weg geholpen. Ik voel me veel krachtiger en ben ook een stuk vrolijker geworden. Zij legde vrij snel de vinger op mijn zere plek.

website-Wat kost een sessie- flamingos in de lucht

Esther

Ik voelde me leeg, vond nergens wat aan en ik wist niet wat ik er mee moest. Na enkele gesprekken met Francis kwam er duidelijkheid, net alsof er een bubble oploste in mijn hoofd. Het werd weer helder, de mist verdween. Ik kan nu weer de positieve en fijne dingen zien en ik voel me al een stuk beter.

Monique

Ik ben in het verleden al bij meerdere therapeuten geweest. Nu ik enkele sessies met Francis heb gehad voel ik dat het beter gaat. Tijdens mijn gesprekken met haar doen we oefeningen die mij veel duidelijkheid en rust geven. Ik voel mij zeer op mijn gemak bij haar en de gesprekken scheppen orde. Ik voel nu dat ik op eigen kracht hier uit kan komen, met de tools die mij nu aangereikt worden. Het heeft mij nu al veel opgeleverd.

website-Blog-bloem 5

Ron

Soms heb ik gewoon even behoefte aan een luisterend oor en een duwtje in de goede richting.

Daniël

Ik leerde Fräncis kennen in een keerpunt van mijn leven. Ik kwam voor meer zelfvertrouwen. Door verandering van baan en scheiding met mijn vrouw heb ik heel veel gehad aan haar adviezen en inzicht. Haar vertrouwen versterkte de mijne. Hierdoor heb ik open kunnen blijven staan voor de vele veranderingen die me te wachten stonden en kan ik iedereen gewoon nog recht aan kijken. Ik vond iets meer dan vertrouwen, ik vond een deel van mezelf terug.

Hiervoor kan ik haar niet genoeg bedanken!

Telefonische gesprekken en therapie van Henk-Jan

Beste Francis,

Allereerst nog bedankt voor je kaartje en de beste wensen voor 2017. Het is inmiddels een kleine anderhalf jaar geleden dat wij elkaar voor het eerst spraken en ik jou mijn ongemakken voorlegde. Aangezien wij twee uur rijden uit elkaar wonen, stelde jij voor om te proberen mij telefonisch te coachen, om vooral in mijn hoofd wat dingen op de rit te krijgen. Mijn klachten bestonden o.a. uit duizeligheid/niet stevig op de benen staan, met name ’s ochtends vroeg kokhalzen voordat ik aan mijn dag begon. Verder dacht ik altijd meteen het ergste als ik ergens een pijntje voelde. Dit werd mede beïnvloed als er iemand in mijn omgeving ernstig ziek was of overleed, waardoor ik dan weer bang was dat mij hetzelfde overkwam. Nadat ik dit verhaal aan jouw verteld had, besloten wij in het begin 1 x per 3 /4 weken in de avonduren een uur te bellen, en de behandeling op die manier in werking te zetten. Later zijn we deze behandelingen wat minder frequent gaan doen en belde ik je 1x in de 3 maanden. De behandeling op zich bestond eruit, dat ik mijn obstakels van de afgelopen periode aan jouw voorlegde en jij dan probeerde de zaak te analyseren en jouw methodes erop los te laten. Ik moet bekennen dat ik er in het begin wat sceptisch tegenover stond. Maar na enig aandringen van jouw kant en jouw vastberadenheid dat er verbetering zou optreden. Heb ik mij er steeds meer voor open gesteld, waardoor jouw aanpak langzaamaan zijn vruchten afwierp. Deze aanpak bestond in grote lijnen uit het bijstellen van mijn zelfbeeld, acceptatie van enkele zaken, je leerde mij zaken zoals mindfulness, zodat ik meer leerde genieten van het moment i.p.v. te ver vooruit te kijken, best een keer mogen falen (je bent maar een mens). En we hebben heel goed gekeken waarom ik mij ’s morgens vaak niet lekker voelde en wat we hier aan konden doen, waaronder ook acceptatie, je minder druk maken etc. Ik ben erachter gekomen dat dit inderdaad werkt! En dat de slechte momenten en/op deze manier minder zwaar zijn en eerder verdwijnen. Door onze gesprekken en de oefeningen die ik van je mee kreeg is het in de loop van de tijd veel beter gegaan.

Ik  vind zeker dat ik baat heb gehad bij jouw behandeling, en vooral dat ik daardoor beter weet hoe ik met zaken om moet gaan. en nu beter in mijn vel zit.  Wij hebben besloten de verkering uit te maken  🙂 en dat ik op eigen benen verder ga. Daarom dank ik je voor je positieve bijdrage en weet ik je te vinden als ik je nodig heb!

Met vriendelijke groet,

Henk-Jan Brinkman

inzichtswerk-ruimte-klankschalen-4