Blog

Dreigende nieuwe volksziekte: Slapeloosheid!

Slapen behoort zoals eten en drinken tot de belangrijkste levensbehoeftes. De behoefte aan slaap is voor elk mens verschillend en is afhankelijk van leeftijd, geslacht en levenswijze. De slaap is nodig voor rust en herstel van zowel lichaam als geest.
Het blijkt dat de helft van de jongvolwassenen vrouwen 18 tot 20 jaar lijdt aan slaapstoornis, dit gegeven is gebaseerd op 3 maanden lang, meer dan drie keer per week, problemen te hebben met slapen.

Slecht slapen kan leiden tot verminderde concentratie, vermoeidheid, emotionele spanning, angst of een sombere stemming. Je zit niet meer lekker in je vel. Kortom het is een behoorlijk probleem als je daar last van hebt.
Wat doe je er aan? Het is van belang om goed en eerlijk te kijken wat deze slaapstoornis veroorzaakt.

– Zorg voor een opgeruimde kamer, dit geeft rust!
– Geen tv in je kamer, lees een relaxed boek.
– Maak je kamer zo donker mogelijk.
– Geen telefoon, geen whatsapp etc.
– Ga niet met honger slapen, eet een klein hapje.
– Zorg voor een koele kamer
– Zorg voor een schoon en fris bed
– Geniet van je partner
– Loop je lichaam na en ontspan alles van top tot teen.
– Maak je geen zorgen dat je niet slaapt, laat het los dat je moet slapen, morgen is er weer   een dag dat je kan slapen.
– Roken heeft een slechte invloed op je nachtrust.
– Eet gezond.
– Ga niet liggen piekeren.
– Wil je bepaalde zaken de volgende dag niet vergeten, schrijf ze dan even op een briefje.
– Doe liever geen tussendoor slaapjes.

Kun je je rust sowieso niet meer vinden dan kan klankschaalmassage een zeer goede hulp zijn om die rust weer terug te voelen. Daarbuiten is spanning loslaten hierin heel belangrijk waarin een ontspannende klankschaalmassage zeer goed bij kan helpen. Door de massage komt er een rust over je heen waar je zelfs langere tijd van kan profiteren.
Bij angst, piekeren, emotionele spanning is het van belang te kijken waar dit vandaan komt.
www.inzichtswerk.nl. helpt je graag om te onderzoeken waar dit vandaan komt en om dat aan te pakken. De combi therapie en klankschaalmassage is daar helemaal ideaal voor.

Welterusten!

Overtuigingen!

Wij beleven onszelf vanuit onze identificatie met wie we denken te zijn.
Alles begint met een gedachte, iedere gedachte als je het maar hard genoeg geloofd wordt een overtuiging. En hoe onze overtuiging is over ons onszelf, zo reageren wij op de buitenwereld. Wij projecten onze gedachten over onszelf naar onze buitenwereld, want de buitenwereld maken wij zelf. Maar onze gedachten zijn altijd gebaseerd op wat in het verleden een keer is gebeurd of wat je denkt wat gaat komen, dus is nooit reëel.
Ooit was er een goede reden om je een overtuiging eigen te maken, het verschafte je veiligheid en zekerheid.
Kijk maar naar een kind, als ik dit of dat doe, dan wordt ik lief gevonden, deze overtuiging had je misschien als klein ukkepuk al maar gebruik je misschien stiekem nog steeds.
Het is absoluut de moeite waard je gedachten eens te onderzoeken op waarheid, klopt het wat ik denk? Is het waar, is het echt waar? En wat zou er gebeuren als je ziet dat het helemaal niet waar is. Bevrijding?

Wordt ik echt leuker gevonden als ik doe wat hij wil, of als ik naar dat feestje ga waar ik eigenlijk niet naar toe wil? Moet je echt die ander helpen, terwijl je liever wat anders had willen doen. Weet je zeker dat hij je echt nodig heeft? Ben jij diegene die daarvoor verantwoordelijk is? Ga zo maar door.
Gedachten en overtuigingen, zijn de moeite waard om op waarheid te onderzoeken en dan gewoon eens helemaal los te laten en te gaan leven wie je werkelijk wilt zijn. Zonder een overtuiging hoe je moet zijn.
Veel plezier!

website-Blog-bloem 5

Irritatie.

Waarschijnlijk ken je dat wel, iemand doet wat! op je werk, op de weg of misschien wel je partner en je voelt irritatie. Maar wat is irritatie nu eigenlijk?
Irritatie is een automatisch heftige reactie, meestal meteen naar buiten gericht!

Je ontvangt een trigger vanuit je omgeving, wat zich uit in een gevoel (gaat allemaal razendsnel) en je reageert vaak zonder ook maar even na te denken, meteen weer terug.
Irritatie is een onbewuste (bewuste) reactie veroorzaakt door een trigger van buiten, wat jou raakt!
Zolang je niet bewust bent, dat het vaak niets met de ander te maken heeft maar met jezelf blijf jij je irritatie naar buiten toe gericht uiten. Wanneer je bewust wil worden van jouw heftige reactie op een trigger, zul je moeten onderzoeken wat deze trigger bij jou raakt, dus wat wordt er gevoed in jou?
-Stel je ergert je aan iemand die vaak aan het woord is. Mag jij van jezelf, je laten horen?
– Je ergert je aan iemand die in jou ogen niet genoeg opschiet. Mag jij van jezelf de tijd nemen? etc.
Bewustwording houdt in, het niet meer buiten je te leggen, maar alles vanuit jezelf bekijken. Inzicht krijgen in jezelf kan bij www.inzichtswerk.nl

DSC_4685.1JPG

 

 Vrij zijn in wie je werkelijk wilt zijn

Klinkt gemakkelijk maar in de praktijk blijkt de werkelijkheid anders in elkaar te zitten.
We vinden het allemaal heel belangrijk wat de ander ervan vindt, dus ben je gericht op wat mensen in je omgeving van jouw persoon vinden, wat ze van jouw werk vinden, van jouw creativiteit etc.
Erkenning zoeken buiten jezelf is zo een dagelijks patroon geworden dat je bijna gaat vergeten “wat wil ik nu eigenlijk?” Wat vind ik nu leuk? Waar voel ik mij nu lekker bij?
Dit betekent bewuster worden van jou zelf, van je lichaam en van je mentale deel. Waar voel ik mij nu happy bij. Voel ik mij happy, of vind een ander dat ik het goed doe en voel ik mij daarom happy?

Vrij zijn in wie je werkelijk wilt zijn. 

Betekent dus je niet leuker, beter of anders voor te doen dan dat je werkelijk bent. Dat betekent gedragingen los te laten, overtuigingen los te laten, beperkingen los te laten. Je niet aanpassen wanneer jouw werkelijke ik neen zegt! Ja durven zeggen wanneer je het eng vindt, maar het eigenlijk wel wilt.
Durven te gaan staan voor wie je werkelijk wilt zijn! Jezelf aanvaarden/ accepteren met je zonnige kanten en je schaduwkanten, maakt niet uit! Dit ben jij!
Een mooi mens!

 

Relaties:

Laatst hoorde ik op de radio een programma welke ging over het hebben van relaties.

Hij zei; Je moet het dak repareren als de zon schijnt. Logisch zul je denken, als het regent ben je vaak te laat, dit is dus ook zo met een relatie. Veel mensen en vooral mannen bemerken het te laat. Het is zo belangrijk elke dag te werken aan je relatie! Elke dag even dat dak te repareren. Te voelen is onze relatie nog zoals het moet zijn. Voel ik mij goed en voelt hij/zij zich goed en dat ook daadwerkelijk aan elkaar vragen!!! Veel mensen zullen nu denken, ja daaaag ik ga dat niet elke dag vragen. Ik heb die reacties ook gehad, Maar waarom niet?? Ik neem aan dat jij je relatie waardevol vindt? Openheid, eerlijkheid, respect en transparant zijn is belangrijk en dat is werken, echt werken!!
Iemand die niet werkt aan zijn relatie zal op gegeven moment voor een verrassing kunnen komen te staan. Het is geen onbekend gegeven dat de man totaal niet in de gaten had dat zijn vrouw ongelukkig was en haar koffers pakt, of een ander heeft. En let wel, andersom kan natuurlijk ook.

Wil je aan je relatie werken? dan heb ik hier een mooie oefening voor je.
Je kunt met elkaar afspreken, hoe vaak je dit doet. Maar elke dag is natuurlijk een pré.
Het mooiste zou zijn aan het einde van de dag, wanneer alle kinderen (kleine) op bed liggen.

Je gaat tegenover elkander zitten en je zorgt voor een ontspannen sfeer en je stelt elkaar de vraag. Na die vraag geef je elkaar ruimschoots de ruimte om antwoord te geven en je luistert aandachtig.

Heb jij iets gezegd wat je beter niet had kunnen zeggen?
Heb jij iets niet gezegd wat je beter wel had kunnen zeggen?
Heb jij iets gedaan wat je beter niet had kunnen doen?
Heb jij iets niet gedaan wat je beter wel had kunnen doen?

En een goede relatie met elkaar begint ook met een goede relatie te hebben met Jezelf. Als jij zelf niet lekker in je vel zit zal dit ook te bemerken zijn in je relatie.

Dus werk daaraan, Het is zo ontzettend belangrijk! Heb je iemand nodig die je daarbij begeleid, dan zie ik je graag in mijn praktijk.

DSC_4714_4

 

Wil je meer inzicht hebben om te zijn wie je werkelijk wilt zijn?

Maak een afspraak

Hulp bij persoonlijke problemen? InZichtswerk komt snel tot de kern!